Ruta 1

  • Lloc de sortida:Masella (1600 m). Terme municipal d’Alp. Centre turístic amb hotels, comerços i zones residencials. L’estació hivernal també entra parcialment en el municipi de Das.
  • Aproximació:De Masella surt a la dreta (W) una carretera asfaltada que passa per la pleta de Das (cabana) i arriba al clot de Comaoriola (4,5 Km). Ampli aparcament.
  • Itinerari:0:00 hComaoriola (1940 m). Pugem en direcció E per pendent herbat que s’utilitza a l’hivern per a pista d’esquí. Pineda de pi negre als voltants. Seguim per la línia dels remuntadors.

0:25 h Collet de Rasos (2130 m). Pastures i bar-refugi. Davant veiem Comapregona i els rasos d’Alp amb el repetidor de TV3. Girem a la dreta per la pista contigua als telesquís. Forta pujada inicial que més amunt, en atènyer els rasos de Das, se suavitza.

1:00 hPista de la Mena. Avui en desús, comunicava Masella amb la mina de manganès abandonada al N del cim. Arribem a la calma superior.

1:15 hTossa d’Alp (2536 m). El refugi del Niu de l’Àliga és a la vora. Al costat del cim hi ha el repetidor de TVE. Torreta de triangulació

Mapa:
Rutes 1 i 2