Camins dels Pastors

  • Recorregut:
    6 Km.
  • Sortida:
    Se surt des del PAL d’Anella, davant de la cafeteria i els teleesquís d’Alabaus. S’agafala carretera en direcció Castellar de n’Hug. A 500m a esquerra surt una pista de terra que planeja fins a un collet on es divisa la pleta del Pla d’Anella. Es continua baixant per la pista que s’endinsa dins la vall de Toses. En arribar a la pleta en direcció torrent s’observen les restes d’una cabana circular de pedra, refugi dels primers pastors. Es continua per la pista en direcció est, cap a la collada de Toses, amb vistes de la vall de Toses, Costa Pubilla i muntanyes del Taga.
  • S’arriba a la cruilla de la carretera GI-400, de la collada de Toses a Alp, amb la carretera que baixa fins a Toses. S’agafa un corriol que gira a esquerra en sentit ascendent fins a arribar a la carena del Ginebrar.

    A partir d’aquí s’observen unes vistes de totes les muntanyes i valls de la Cerdanya i la vall de Ribes.l’últim tram es careneja en sentit descendent direcció La Molina, fins a arribar al Pla del Pedró, just davant de la cafeteria.